Geen ronde van België maar toch internationale wielertoppers

Terpstra en Vanmarcke komen naar Verrebroek !

De Baloise Belgium Tour en de BinckBank Tour komen dit jaar niet naar Beveren. Maar enkele internationale wielertoppers maken dat gemis volgende zondag goed in deelgemeente Verrebroek. Daar wordt voor de 8ste keer de grote prijs van de Wase Polders gereden. De organisatoren van wielerclub Het Vliegend Wiel Verrebroek kregen de bevestiging van ondermeer Niki Terpstra en Sep Vanmarcke, twee absolute toppers van het voorbije klassieke voorjaar.

“Onze wedstrijd is er een van de nationale kalender maar op dezelfde datum zijn er liefst 5 andere wedstrijden op de internationale kalender. De concurrentie was nooit zo groot. Maar gelukkig hebben we de jongste jaren een mooie reputatie opgebouwd in het wielerpeloton. De renners weten dat we een perfecte organisatie aanbieden en dat onze omloop met amper vier bochten en overal brede wegen heel veilig is en een garantie is voor een snelle koers”, vertelt voorzitter Erik Van Goethem.

Met Niki Terpstra heeft de wedstrijd alvast dé man van het voorseizoen kunnen aantrekken. Terpstra won op magistrale wijze de Ronde van Vlaanderen, de E3 Harelbeke en stond ook op het podium in Parijs-Roubaix naast tal van andere ereplaatsen dit voorjaar. Daarnaast komt ook Sep Vanmarcke naar het polderdorp.  Sep heeft er ook alweer een bijzonder regelmatig klassiek seizoen op zitten en was er in elke finale van de grote koersen bij. Hij won in 2013 al eens de grote prijs van de Wase Polders en wi dat dit seizoen nog eens overdoen. Ook gewezen nationaal kampioen Preben Van Hecke is er weer bij. Preben verbaasde in de Amstel Gold Race nog eens vrij en vijand. Ook Van Hecke stond in Verrebroek al op het podium in 2016 toen hij nog Belgisch kampioen werd.

Naast al deze toppers komen ook heel wat teams met sterke selecties naar De Wase Polders. Zo zal Cibel-Cebon met Roy Jans en gewezen winnaar Timothy Stevens opnieuw een gooi naar de zege doen.  Ook Telenet-Fidea (met ploegleider Sven Nys), Tarteletto-Isorex, United Cycling Team, Nano Development Team en het Asfra Racing team zijn er bij. Samen met de clubteams van DCR (met Sander Cordeel die vorige maand nog 3 ritten won in de Ronde van Togo), team Dakwerken Stroobant, Vetrapo Cycling team en Molenspurters Meulebeke zullen er weer minstens 130 renners aan de start staan.

Gemeente Beveren

Met de organisatie van de Wase Polders blijft dus ook een grote profwielerwedstrijd op het grondgebied van de gemeente Beveren. “Daar zijn ook wij heel blij om. Als gemeente kozen we er dit jaar voor om niet in te stappen in de BinckBanck Tour of de Baloise Belgium Tour. Maar deze grote prijs van de Wase Polders krijg al onze steun. Met de affiche die de organisatoren alweer hebben samengesteld hebben blijft onze gemeente dus haar mannetje staan in het wielerpeloton”, vindt ook burgemeester Marc Van de Vijver.

Alle verdere informatie over de wedstrijd en de deelnemers is ook terug te vinden op de volledig vernieuwde website www.dewasepolders.com.

Maar nog beter is natuurlijk om op zondag 13 mei met z’n allen naar het centrum van Verrebroek te komen om er de wedstrijd zelf te aanschouwen. Uiteraard is de toegang helemaal gratis !