org koers LDSL6457.jpg

Sep Vanmarcke rondt knappe solo af
 

VERREBROEK – Daags na de organisatoren van Heist-op-den Berg kregen ook de mensen in Verrebroek een schitterende naam op hun palmares. 

Sep Vanmarcke boekte gisteren in de Wase Polders immers zijn tweede zege van het seizoen. In de finale rekende hij ondermeer af met Johan Vansummeren en de Litouwer Aidis Kruopis.

 

“Dit is inderdaad pas mijn tweede zege uit mijn loopbaan”, vertelde de man die eerder dit jaar alleen door Cancellara van de zege in Parijs-Roubaix werd gehouden en aan zijn vierde seizoen als prof bezig is. “Ik had vooraf de omloop hier goed bekeken en wist dat het er op aan kwam om je niet te laten verrassen. Hier staat immers altijd wind en op de brede wegen is het makkelijk om een waaier te trekken. Dat hebben we na 10 kilometer al gedaan”, vertelde Vanmarcke die in die vroege vlucht heel wat schoon volk mee had. “Er waren inderdaad heel wat grote namen bij en iedereen had wel zijn reden om voluit te gaan. Ikzelf omdat ik er straks wil staan in Zwitserland, op het BK en hopelijk ook in de Tour. Want daar wil ik graag naartoe. Vansummeren rijdt zowat hetzelfde programma als ik en ook hij spaarde zich niet. Kruopis is iemand die straks in Zwitserland ook voor een ritzege wil gaan. We waren dus met veel mannen die er een harde koers van wilden maken maar die tegelijk ook ambitie hadden om zich te tonen,” aldus de Blanco-renner die in de finale de goede kaart trok. “Eerst had Vansummeren twee keer geprobeerd. Kruopis reed telkens de kloof dicht. Ik ben meteen daarop gegaan. Het ideale moment. Die laatste 5 kilometer ging de teller niet meer onder de 50 per uur. Geloof me, ik heb heel veel deugd van deze zege. Er zijn maar weinig parcoursen waar ik echt kan koersen voor winst. Met mijn 80 kilogram moet je me niet in Ardense klassiekers steken. Maar waaier- en windkoersen die liggen me wel.”

Naast Vanmarcke, Vansummeren en Kruopis maakten ook Niko Eeckhout, Aaron Kremer,  David Boucher, Sander Helven de sterke Brit Joseph Perret, de heroptredende Kristof Goddaert, de Nederlandse ploegmakkers Stan Godrie en Lennard Hofstede(Rabobank jeugd) en het Crelan-duo Amorison en Baestaens deel uit van de kopgroep. In de achtergrond probeerden de renners van Topsport Vlaanderen – Baloise de bakens nog tevergeefs te verzetten. De leiders pakten halfweg 1 minuut en liepen finaal meer dan 4 minuten uit zodat alleen zij de aankomst zouden bereiken. In de finale splitste de groep in 2: Eeckhout, Godrie, Caethoven, Kruopis, Vanmarcke en Vansummeren bleven vooraan over. Die elitegroep bestookte elkaar in de laatste 10 kilometer voortdurend. Tot Vanmarcke finaal weg raakte. Kruopis spurtte zich tweede voor Godrie, Caethoven en Eeckhout. Vansummeren eindigde 6de.

IE